علیرضا نجیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به چالشهای زیست محیطی فراروی استان با انتقاد از توسعه صنایع آلاینده و آب بر مانند صنایع تولید فولاد در استان اظهار داشت: باید توسعه صنعت با توجه به مزیتهای استان باشد و از صنایع پاک و کم آب بر استفاده شود.
وی با توجه به فعالیت 2 هزار واحد صنعتی آلاینده در استان گفت: برای مثال بسیاری از صنایع آلاینده استان تهران به شهرک صنعتی سلفچگان قم منتقل شدهاند و این باعث تمرکز تعداد زیادی از صنایع آلاینده در این شهرک شده است.
نجیمی در ادامه بخشی نگری را یکی دیگر از چالش های زیست محیطی استان عنوان کرد و افزود: گاهی توسعه اجتماعی و اقتصادی به دور از ملاحظات زیست محیطی صورت می گیرد که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
عدم انجام مطالعات آمایش استان به عنوان چالشی دیگر
وی همچنین به عدم انجام مطالعات آمایش استان به عنوان چالشی دیگر اشاره کرد و گفت: لازم است تا این مطالعات انجام و نتایج آن توسط کلیه دستگاه های اجرایی استان اجرا شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم محدودیت های زیست محیطی سرزمین های استان، آب و خاک و اقلیم خشک، خشکسالیهای دوره ای و پیش روی کویر را از جمله دیگر چالشهای زیست محیطی فراروی استان عنوان کرد و افزود: عدم تامین حقآبههای زیست محیطی به خصوص در مورد رودخانههای قمرود و قره چای با احداث سدهای 15 خرداد و الغدیر بر روی این رودخانهها از دیگر مشکلات زیست محیطی استان است.
تمرکز جمعیت در شهر قم تهدیدی برای محیط زیست استان
وی به تمرکز جمعیت بیش از حد در شهر قم اشاره کرد و گفت: 94 درصد جمعیت استان در شهر ساکن هستند و تنها 6 درصد مابقی در بخشها و روستاهای استان سکونت دارند و این خود تهدیدی برای محیط زیست محسوب میشود.
نجیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راهکارهایی برای مقابله با چالش های زیست محیطی فراروی استان اظهار داشت: توسعه حمل و نقل عمومی از جمله مترو و خط BRT و ترغیب مردم به استفاده از آنها، مدیریت ترافیک، تولید سوخت و خودروی مناسب و اجرای هر چه بهتر دولت الکترونیک که منجر به کاهش تردد و الودگی هوا میشود، از جمله این راهکارها است.
وی افزود: همچنین ساماندهی مدیریت پسماندهای صنعتی و خانگی توسط متولیان امر، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، استقرار صنایع پاک ،کم آب بر و با تکنولوژی بالا در استان ، مشارکت حداکثری مردم در حفظ محیط زیست،همکاری و هماهنگی دستگاههای اجرایی با محیط زیست در طرحهای توسعهای، همکاری در اجرای قانون هدفمندی یارانهها و کاهش مصرف سوختهای فسیلی از جمله دیگر موارد است که باید مورد توجه جدی باشد.
مدت زمان اعتبار معاینه فنی خودروها کاهش یابد
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم یادآور شد: همچنین لازم است تا قانون 5 ساله مدت زمان اعتبار معاینه فنی خودروها اصلاح شود و این مدت به حداکثر یک سال کاهش یابد.