از تلاشهای موسسین بویژه هاشمی رفسنجانی تقدیر شده بر اسلامی شدن این دانشگاه تاکید شد
آیتالله لطفالله صافیگلپایگانی عصر پنجشنبه در دیدار با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ت: فلسفه اولیه این دانشگاه این است كه از نظر علمی و اخلاقی نسبت به سایر دانشگاهها سرآمد باشد و بتواند خلاهای علمی و مذهبی را پر كند.
این مرجع تقلید گفت: كسانی كه این مجموعه را احداث كردند نیت خیر داشتند و فردی همانند آیتالله هاشمیرفسنجانی از ابتدا هدفش این بود كه از نظر علمی این دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاهها نمونه باشد.
آیتالله صافیگلپایگانی عنوان داشت: اقتدار علمی و اخلاقی را همیشه مد نظر داشته باشید و باید مطالب اخلاقی و مذهبی همواره در این دانشگاه وجود داشته باشد.
این مرجع تقلید گفت: بیش از یك میلیون جوان در اختیار شماست كه تربیت علمی و اخلاقی آنها بسیار مهم است و باید نسبت به این امر با حساسیت خاصی رفتار كنید.
وی با بیان اینكه نمیشود ریاست دانشگاه آزاد اسلامی را به دست هركسی بسپاریم تا بیاید ریاست كند، تاكید كرد: من برای آیتالله هاشمی دعا میكنم و سلام مخصوص مرا به ایشان برسانید.
راهاندازی این دانشگاه با نیت پاك صورت گرفت
، آیتالله العظمی حسین نوری همدانی نیز در دیدار حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ایران در عرصههای مختلف تاثیرات بسیاری گذاشته و این موضوع نیز موجب بر هم خوردن معادلات سیاسی جهان شده است.
استاد حوزه علمیه قم به تاسیس و فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی اشاره كرد و گفت: این دانشگاه از سوی امام راحل، رهبر معظم انقلاب و آیتالله هاشمیرفسنجانی راهاندازی شد كه بسیار موثر باشد.
وی گفت: راهاندازی این دانشگاه با نیت پاك صورت گرفت كه در طول سالیان متمادی فعالیت این دانشگاه مایه خیر و بركت بوده است.
آیتالله نوریهمدانی گفت: این دانشگاه در خارج از کشور و حتی نقاط دور دست ایران نیز به تربیت جوانان میپردازد كه این بسیار مهم بوده و ما از تلاشهای این دانشگاه قدردانی میكنیم.
وی با تاکید براینکه دانشگاه آزاد اسلامی چند امتیاز مثبت دارد، یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی با نظر مثبت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب و تلاشهای آیتالله هاشمی رفسنجانی تاسیس شد.
این مرجع تقلید گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی از رفقایی هستند که از وقتی که به قم آمدند با من رفاقت داشتند و با نیت خالص دانشگاه آزاد اسلامی را تاسیس کردند؛ سلام مخصوص مرا به ایشان برسانید.
نباید سیاست بازی در دانشگاهها رواج پیدا کند
آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار رییس و معاونان دانشگاه آزاد اسلامی با وی، بر لزوم حساسیت روی مسائل اخلاقی در دانشگاه آزاد و دانشگاه های کشور تاکید کرد.
ایشان با بیان این مطلب که دانشگاه آزاد بیش از دانشگاه های دیگر حساس است، یادآورشد: این حساسیت ها به لحاظ سیاسی و اجتماعی است؛ این دانشگاه مسائلی دارد که با مسائل دیگر دانشگاه ها متفاوت است چون هم نام اسلام را دارد و هم آزاد، به همین دلیل باید حساسیت های خاصی در فعالیت آن صورت گیرد.
وی اظهار داشت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند، دانشگاه ها باید در تولید علم پیشرو باشند و اگر هم در حوزه سیاست فعالیت های جریان ساز دارند نباید سیاست بازی در آنها رواج پیدا کند؛ دانشگاهیان باید سعی کنند که کار اصلی خود را انجام دهند و در مسائل سیاسی نیز نظرات راهگشا به جامعه ارائه کنند.
این مرجع تقلید با اشاره به تلاش غربی ها برای انتقال فرهنگ انحرافی از طریق دانشگاهها گفت: اگر چه علم گمشده انسان مومن است و باید هر جا هست آن را به دست آورد اما گاهی از علم برای انحراف دیگران استفاده می شود.
وی تصریح کرد: باید مترجمین در این جا دقت کنند و وسواس به خرج دهند، البته نباید تنها به ترجمه قناعت کنیم بلکه باید تولید علم در صدر توجه قرار گیرد؛ استعدادهای خوبی در این مملکت وجود دارد و باید به آنها نیز توجه شود.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: مسوولین باید هرچه بیشتر اقدام به برگزاری برنامه های فرهنگی و مذهبی در دانشگاه ها کنند زیرا این انس با اهل بیت(ع) و قرآن آنها را بیمه می کند.
آیت الله مکارم شیرازی به بومی گزینی در دانشگاهها توصیه کرد و افزود: دختران به شهرهای نزدیک یا شهر خودشان منتقل شوند و این سبب رفع نگرانی خانواده ها می شود.
این دانشگاه به عنوان بركتی برای نظام اسلامی ایران است
، آیتالله العضمی موسویاردبیلی هم در دیدار با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه به عنوان بركتی برای نظام اسلامی ایران است و حتی ابعاد خدماتی آن به دیگر كشورها نیز رسوخ كرده است.
وی گفت: فعالیت افرادی همچون جناب میرزاده در دانشگاه آزاد بسیار خوب است و از حضور شما در این مجموعه بسیار خوشحالم و یقین دارم كه شما این دانشگاه را به سمت پیشرفت سوق خواهید داد.
آیتالله موسویاردبیلی گفت: آیتالله هاشمی رفسنجانی در تاسیس این دانشگاه نقش بسیاری داشتند و در این زمینه زحمات بسیاری را متحمل شدند.
وی گفت: من همیشه دعاگوی شما دست اندرکاران این دانشگاه به خصوص جناب آقای هاشمی رفسنجانی هستم و برای موفقیت روزافزون شما و ایشان دعا می کنم.
وی گفت: ما كه به عنوان هیئت موسس بودیم، فقط اسممان آنجا بود و عملا همه كارها بر عهده آیتالله هاشمی رفسنجانی بود و ما همواره دعاگوی ایشان و دوست و موافق ایشان هستیم.
این مرجع تقلید به دیدار رئیس سابق دانشگاه آزاد با وی اشاره كرد و گفت: آن دو سالی که در دولت سابق دانشگاه آزاد را تصرف کرده بودند،مسئول وقت دانشگاه آزاد پیش من آمد و گفت شمااز عضویت در هیات امنای دانشگاه استعفا دهید و من هم پاسخی به او ندادم.
دانشگاهها باید رشتههایی را ایجاد کنند که مورد نیاز جامعه باشند
آیتالله جعفر سبحانی نیز در جمع رئیس و مدیران دانشگاه آزاد اسلامیبا بیان اینکه تا پیش از پیروزی انقلاب، یکی از مشکلات ما کنکور و ورود به دانشگاه بود، خاطرنشان کرد: گرفتاریهای زیادی در این زمینه وجود داشت زیرا تقاضا برای ورود به دانشگاه زیاد بود ولی مراکز آموزش عالی کمی داشتیم اما پس از انقلاب با تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی، بسیاری از این مشکلات حل شدند.
وی ادامه داد: در زمان تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی، مصاحبهای داشتم و از این امر استقبال و تقدیر کردم زیرا گرفتاری بسیاری از متقاضیان ورود به دانشگاه حل میشد.
آیتالله سبحانی با اشاره به حل مشکل ورود به دانشگاه تا حد زیاد توسط دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: البته تذکراتی هم لازم است؛ نخست اینکه اگر شعبههای دانشگاه آزاد در هر شهری، بومیهای آن مناطق را بپذیرند هم هزینه کمتری به دانشجویان تحمیل میشود و هم فرهنگ آن شهر صدمه نمیبیند.
استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: گاهی تداخل فرهنگی موجب تنشهایی میشود که پذیرش بومی میتواند از این امر جلوگیری کند.
آیتالله سبحانی با بیان اینکه دانشگاهها باید رشتههایی را تدریس کنند که مورد نیاز جامعه باشند، خاطرنشان کرد: اگر رشتههایی باشد که جامعه نسبت به آنها بینیاز یا کم نیاز باشد وقت دانشجویان تلف میشود؛ باید با آیندهنگری، سرمایهگذاری بر روی رشتههایی باشد که در نهایت، خروجی دانشگاهها گرهی از جامعه باز کنند.
:
تفکیک جنسیتی دانشگاهها را اسلامی نمیکند
، آیتالله العظمی عبدالله جوادیآملی در دیدار با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: شما باید واقعا اسلامی رفتار کنید زیرا پسوند اسلامی بر روی دانشگاهتان است و امام راحل هم آن را تایید کرده است.
وی افزود: باید بدانیم که صرف ساختن نمازخانه یا پسوند اسلامی بر سر دانشگاه، آن را اسلامی نمیکند دیگر اینکه اگر علم اسلامی باشد دانشگاه اسلامی خواهد شد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه تفکیک جنسیتی نمیتواند به تنهایی دانشگاهها را اسلامی کند، خاطرنشان کرد: اگر دانش اسلامی در دانشگاهها تدریس شود آنگاه میتوانیم به دانشگاه اسلامی هم دست یابیم.
وی ادامه داد: سئوال اینجاست که آیا علم دینی وجود دارد یا خیر؛ اگر صورت مسئله را خوب درک کنیم آنگاه میتوانیم اصل موضوع را هم حل کنیم.
آیتالله جوادیآملی با تصریح به اینکه فیلسوفان باید صورت مسئله دینی بودن یا نبودن علم را مورد ارزیابی و تحلیل قرار دهند گفت: انکار خداوند توسط یک فیلسوف که وارد جهانبینی شده دو اشکال را ایجاد میکند یکی اینکه خودش راه الحاد را در پیش گرفته و دیگر اینکه دانش را غیر دینی کرده است.
مفسر قرآن کریم خاطرنشان کرد: اگر فیلسوفی وجود خداوند را اثبات کند هم خودش راه نورانیت را پیموده و هم علم را الهی جلوه میدهد.